Heb je een partner? Dan is er een netto partnerpensioen op risicobasis verzekerd, zolang je deelneemt aan de netto pensioenregeling. De partnerpensioenverzekering is een risicoverzekering. Dit betekent dat de verzekering stopt als je geen premie meer betaalt. Bijvoorbeeld omdat je uit dienst gaat. 

Als je met pensioen gaat, maak je een keuze tussen een variabel pensioen bij ABN AMRO pensioenfonds of een vaste pensioenuitkering bij een verzekeraar. Dit geldt ook voor het partnerpensioen. Let op: je kunt geen netto variabel wezenpensioen kopen.


Variabele netto pensioenuitkering

Kies je voor een variabel netto pensioen? Dan gebruiken wij het kapitaal dat je op hebt opgebouwd voor twee pensioenen: jouw variabel netto ouderdomspensioen en een variabel netto partnerpensioen voor je partner. Je partner ontvangt het netto partnerpensioen levenslang vanaf de eerste dag van de maand na de maand waarin je overlijdt. We keren het ouderdomspensioen en het partnerpensioen dus nooit tegelijkertijd uit.

De uitkering van het variabel netto partnerpensioen is standaard 70% van het variabel netto ouderdomspensioen. Je kunt ook kiezen voor een andere verhouding. De hoogte van het netto partnerpensioen verandert jaarlijks. Dit is afhankelijk van het behaalde rendement, rentestand en de sterfteresultaten van de collectieve toedelingskring

Heb je op de pensioendatum geen partner? Dan gebruiken wij jouw netto pensioenkapitaal automatisch alleen voor een variabel netto ouderdomspensioen. 


Vaste pensioenuitkering

Kies je voor een vaste pensioenuitkering? Dan koop je bij een verzekeraar een netto ouderdomspensioen. Je kunt er dan ook voor kiezen om bij deze verzekeraar te kopen: netto partnerpensioen voor je partner, netto bijzonder partnerpensioen voor je ex-partner en/of netto wezenpensioen voor je kinderen.